Jacobus Houtkachels

De Jacobus houtkachels hebben meerdere sterke eigenschappen. Zo hebben de haarden een uitstekende verbranding. Maar ook een hoog rendement en natuurlijk een lage uitstoot van schadelijke stoffen. Ook door de enkele luchtschuif is de haard eenvoudig te bedienen. In de Jacobus houtkachels kunnen alle houtsoorten worden gestookt. Dus ook hardhout soorten zoals Meranti maar zeker ook eiken! De houtkachels voldoen aan de beste kwaliteits eisen en alle Europese normen.

Verbrandings techniek

Voor de gebruiker is een belangrijk bijkomend voordeel dat door de volledige verbranding de ruit van de houtkachel perfect schoon blijft. De Jacobus houtkachels hebben in vergelijking met de Janus houtkachels een geheel ander verbrandingssysteem. Maar ook is er beter en zwaarder materiaal gebruikt bij de productie van de houtkachels. Zo blijven de houtkachels langer warm en ook bereiken ze een hogere stralings en convectie temperatuur. Bovendien zijn de houtkachels erg makkelijk te bedienen door de enkele luchtschuif. 

Externe beluchting

Bovendien heeft de Jacobus mogelijkheden voor luchttoevoer van buitenaf. Dit maakt de houtkachel ideaal voor goed geïsoleerde woningen.

Uitvoeringen

De Jacobus is er in verschillende uitvoeringen. Iedere uitvoering heeft drie verschillende vermogens. Naast de originele Jacobus zijn er de Jacobus kook en de Jacobus doorkijk. En sinds kort de Jacobus kwadraat serie.